Bol de Xocolata amb Gelat de Xocolata de La Fageda

La  primera proposta amb gelats de La Fageda és amb el de Xocolata amb trossets; És sense dubte el meu preferit, sense desmerèixer els demès per descontat, però és que la xocolata és la meva perdició!! Bé, doncs amb aquest excel.lent gelat de xocolata he fet unes postres TOT xocolata i a més unes postres que et pots menjar fins i tot el recipient.
Aquests bols de xocolata estan elaborats amb globus… sí, sí has llegit bé, amb globus. Cóm? desprès veurem el procès. Fa temps que vaig veure aquesta tècnica a Pinterest dins d’un bloc de cuina dels Estats Units i tenia moltes ganes de realitzar-la i quin millor moment que ara?? Bon gelat per farcir aquests bols.

S’ha de dir que l’elaboració del bols ha estat d’assaig i error, així doncs intentaré oferir-vos tota la meva experiència.

Ingredients (6 persones):
– 500 ml de gelat de Xocolata amb Trossets de La Fageda.
– 250 gr. de Xocolata negra per fondre.
– Globus de petit tamany dels d’aigua (se’m fa molt estrany posar això dins d’una recepta)
– Per guarnir: gerds i xocolata blanca per fondre.

1. Pels bols necessitem fondre la xocolata en un recipient àpte pel microones i el fondrem a temperatura mitjana, retirant i removent cada 30 segons per tal que no es cremi la xocolata.

2. Omplir els globus (recomenable netejar-los una mica) i preparar una superficie plana amb paper de forn on posarem els bols.

3. Una vegada hem fos la xocolata deixarem atemperar una mica i posarem una cullaradeta de xocolata a la base del paper de forn.

4. Ficarem els globus un per un al recipient de xocolata girant-lo sobre sí mateix fins la meitat i deixar escorrer breument de xocolata i posicionant-lo ràpidament a la base de xocolata que hem fet anteriorment. Pots fer bols de diferents tamanys depenent del tamany del globus.

(NOTA IMPORTANT: aquest pas d’atemperació de la xocolata és importantíssim, ja que si fiques el globus directament a la xocolata, la “detonació” del globus i xocolata a la teva cuina pot ser increible).


5. Ficar dins del frigorífic durant 15 minuts i tornar a donar-li un segòn bany de xocolata al globus. Amb això aconseguirem un bol molt més sòlid i sobretot que no s’obri a la part de baix com podem veure a la foto. Ficar dins del frigo uns 30 minuts més.

6.Quan els tinguem fora del frigo passarem a fer el procès “d’explosió” dels globus, volem una “detonació” controlada, així que és millor fer-ho amb unes tissores i anar realitzant un petit tall de manera que vagi sortint l’aire poc a poc i que els globus es vagin desprenent de la xocolata i quedant la forma de bol.

7. Pel guarniment: Fondre una mica de xocolata blanca i amb un “decopen” o biberó de cuina realizant alguna forma que t’agradi i deixar refredar en el frigo.

8. Pel Montatge: en el bol posarem una bola de gelat de xocolata amb trossets de La Fageda i guarnirem amb un gerd i l’espiral de xocolata blanca que hem realitzat.

A PUNT PER DISFRUTAR-LO!!

ACLARIMENTS:
– Paral.lelament a l’utilització de les paraules “detonació” o “exploció” a la recepta, no és complicat ni perillos realitzar els bols de xocolata si es segueixen les passes i recomanacions.
– Es recomanable que utilitzis globus petits, dels d’aigua, ja que per tal que els globus es separin bé de la xocolata ha d’estar totalment omplert d’aire. Si no vols fer un bol molt gran és millor utilitzar els globus petits. No funciona bé amb un globus gran o normals poc omplerts.
– Aquests bols son molt versàtils i tambè els pots reomplir per exemple amb el boníssim gelat de vainilla i nous de macadàmia o amb fruites com les maduixes .

Follow Me on Pinterest

Anuncios

2 comentarios en “Bol de Xocolata amb Gelat de Xocolata de La Fageda

  1. Tania, enhorabona per la recepta! Ens ha sorprès la seva excepcionalitat i no dubtis que més d’un la posarà en pràctica.
    També és un gran detall per part teva que hagis redactat la publicació en les dues llengües!
    Una abraçada i felicitats!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s